Even geduld...

ENERGIELABEL & INDEX

Wat is een energielabel?

Vandaag de dag is het verplicht om bij verkoop of verhuur van uw woning een energielabel of energie ­index te overhandigen. Zo kan het zijn dat u in het eerste kwartaal van 2015 een voorlopig energielabel heeft ontvangen van de overheid. Dit voorlopige label is onder andere gebaseerd op het bouwjaar van de woning en alle overige gegevens voor zover bekend in de databank. Met het energielabel kunnen kopers en huurders in één oogopslag zien hoe zuinig de woning is.

Hoe is het energielabel te verkrijgen?

Particulieren hebben in het eerste kwartaal van 2015 een voorlopig energielabel thuisgestuurd gekregen. Dit voorlopige label is gebaseerd op bouwjaar, woningkenmerken, database, etc. Wij kunnen u helpen met het omzetten van het voorlopige label naar een definitief energielabel.
 
Wat is de energie index?

Naast het energielabel is er ook een energie ­index voor bestaande woningen. Dit is eigenlijk een uitgebreidere variant op het label. Bij de energie index wordt de woning gecontroleerd op 150 specifieke kenmerken. Anders dan het energielabel wordt de index weergegeven als getal, bijvoorbeeld 1,6. Hoe lager de waarde des te zuiniger de woning. De energie ­index wordt onder andere gebruikt in het woningwaarderingsstelsel om mede hiermee de huurprijs te bepalen.

Hoe is de energie index te verkrijgen?

LemonEPC is gecertificeerd om de energie ­index af te geven voor woningen. Voor het bepalen van de energie index dient de woning op locatie opgenomen te worden. Hiervoor komt er dus daadwerkelijk een inspecteur langs. Het is verplicht een index op te stellen als u een woning wilt verhuren. Dit kunnen woningcorporaties zijn maar ook particuliere verhuurders en makelaars. De energie index kan ook verplicht worden gesteld bij sommige ‘groene hypotheken’. 
 

Over Ons

Logo-Lemon-EPC-Bouwspecialisten

lemon EPC heeft vanuit jaren ervaring een uniek conceptueel bouwsysteem ontwikkeld vanuit traditionele en bewezen bouwmethodes.

Laatste Projecten